MusicalMakers

Passie voor musical, zingen en optreden

MusicalMakers is gestart in 1991 vanuit de liefde voor muziek en het ‘net even anders willen doen’.  Broer en zus Arjan Wijnen en Henriëtte Kessler-Wijnen zijn het kloppend hart van de vereniging. Inmiddels bestaat onze semiprofessionele musicalvereniging uit zo’n 30 leden uit de Nijmegen en omstreken.

Elke dinsdagavond wordt er gerepeteerd om zo naar een spetterende voorstelling toe te werken. Zang-, dans- en spelactiviteiten worden samengebracht tot een totaalplaatje. Tijdens een repetitieweekend worden de puntjes op de i gezet voor een soepele doorloop van de voorstelling en de gewenste beleving.

De MusicalMakers houden van creativiteit, ontwikkeling en uitdaging. Al jaren kiest het gezelschap bewust voor originele musicals. Zo ontstonden onder leiding van regisseur en zangcoach Jet Pit en muzikaal leider en componist Jarno Scholten de door hun geschreven musicals Malle Babbe (2013), Over de Muur (2015) en Catriona (2016). Doordat deze producties nog van a tot z ontwikkeld en gecreëerd moeten worden, zijn de creatieve vrijheid en eigen ontwikkeling gedurende het productieproces groot.

Nederlandse Amateur Musical Awards

Sinds 2014 worden iedere twee jaar de Amateur Musical awards uitgereikt aan musicalamateurs in diverse categorieën. De MusicalMakers zijn hierbij genomineerd meerdere categorieën.