unaniem besluit

Unaniem besluit: iets in de maak en in de ijskast

Het Coronavirus kwam en zag, maar wij leken het in de zomer bijna te overwinnen.
Na de zomerstop kregen we, met inachtneming van de richtlijnen, groen licht om na bijna een half jaar eindelijk weer te kunnen doen waar wij blij van worden: samen musical maken.

Maar aangezien het gevaar van een tweede golf toen al om de hoek loerde (en het helaas ook daadwerkelijk uitkwam), dacht het bestuur uit voorzorg alvast na over alternatieve scenario’s. Bij alle scenario’s werd er gekeken naar de financiële en praktische kanten, maar vooral ook naar de gezondheidsrisico’s – voor zowel de leden als uiteraard ook voor ons publiek.

opwarming
Eindelijk weer repeteren! Maar wel op gepaste afstand van elkaar en toen het nog kon, zelfs in de buitenlucht, zodat een goede ventilatie was gegarandeerd.

Tijdens een extra ledenvergadering, waarbij aan de leden drie scenario’s werden voorgelegd, werd unaniem gekozen voor het scenario van een tussentijdse corona-proof en zelfgeschreven muziektheaterproductie (regisseur: Samantha Janssen, muzikaal leider: Jarno Scholten).

Plaspauze

Deze tussenproductie staat momenteel gepland voor juni 2021 – inderdaad de maand waarin Urinetown zou worden opgevoerd – en dit heeft tot gevolg dat de voorbereidingen voor deze musical helaas opnieuw zullen moeten worden uitgesteld.

We begrijpen de teleurstelling voor het nog langer moeten wachten op deze schitterende musical, maar we beloven dat die er in betere tijden zeker gaat komen! Urinetown is naar onze mening te waardevol en gaat daarom nog even met plaspauze. Corona zal onze drang tot veel gezeik echt niet doen stoppen!

De cast staat niet stil en heeft, naast het aanspreken van een flink portie flexibiliteit, talent en creativiteit verder kunnen ontwikkelen, doordat de repetitieavonden een andere invulling kregen. Dit varieerde van ‘hoe schrijf ik een verhaal’ tot ‘wat is tongue taming’.

We zijn ervan overtuigd dat we met deze tussentijdse productie een fantastische en een voor iedereen veilig stuk op de bühne gaan neerzetten en vormt het naar onze mening het beste alternatief onder de huidige, onvoorspelbare omstandigheden.

Musicalmakers kijkt er heel erg naar uit om jullie weer te zien bij de voorstellingen! Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor nadere berichtgeving over exacte speeldata en kaartverkoop en blijf gezond!

Anyway the wind blows…
tussenproductie_activiteiten

Voor de tussenproductie ontdekt ieder zijn of haar eigen talent: de een blijkt een schrijfwonder, de ander bezit een bijzondere vorm van ‘tongue taming’.