Creatief team

Samantha Janssen

Regisseur

Samantha Janssen is afgestudeerd aan ArtEZ als Docent theater. In 2016 is zij als schrijver genomineerd voor een Amateur Musical Award beste nieuwe musical voor de productie Live die zij opvoerde met haar groep Stamppij uit Nijmegen.

Samantha is momenteel bezig met de master Kunsteducatie in Zwolle. Ze is actief als schrijver en regisseur. Zo heeft ze diverse (muziek)theater en musicalproducties geschreven en geregisseerd en schrijft ze (korte) verhalen, welke in verschillende bundels zijn gepubliceerd.

 

Jarno Scholten

Koordirigent, repetitor en orkestleider

Jarno Scholten is sinds 2008 bij de MusicalMakers betrokken als componist, arrangeur, repetitor, koordirigent en orkestleider. We mogen stellen dat Jarno sinds geruime tijd een spil in het ‘creatieve’ web is bij onze vereniging. Samen met Jet Pit schreef hij speciaal voor ons de musicals Malle Babbe (2013), Over de Muur (2015) en Catriona (2016), waarbij alle composities van de hand van Jarno komen.

Ook is Jarno nauw betrokken bij het muzikale leven in Herveld, het dorp waar hij vandaan komt. Hier werkt hij onder meer als muzikaal leider/dirigent bij Stichting Music, De Vriendenkring en het R.K. Kinderkoor.

Teddie Kessler

Regie assistente

Teddie Kessler zit in haar laatste jaar van de mbo theateropleiding aan het Rijn IJssel in Arnhem. Om uit te vinden waar haar grootste kracht ligt, vindt zij het belangrijk om echt met alle facetten van het theatervak kennis te maken.

Zo speelde zij eerder tijdens het M3 jonge makersfestival in de fysieke voorstelling Shitstorm en is zij momenteel bezig om met drie afgestudeerde theatermakers een collectief te vormen en zo een eerste productie te maken. En ook al is haar focus in de toekomst waarschijnlijk weer op spelen gericht, nu is regisseren haar leertraject.

Want hoe stuurt ze de vloer aan met haar overzicht vanaf de kant en haalt ze zo het beste uit de spelers? Of zoals Teddie het zelf verwoordt: “Je leert spelen in feiten uitleggen.”

Waar zij vorig jaar bij Jack the Ripper nog stage liep, is zij bij Urinetown de regie assistente.

 

Joanne Evers

Choreograaf

Sinds 2015 is Joanne Evers betrokken bij MusicalMakers. Ze heeft in meerdere producties al veel van zichzelf kunnen laten zien, zowel op spel-, zang- als op dansgebied. Bij dat laatste, het dansen, ligt toch echt wel haar passie.

Op haar vijfde startte zij met klassiek ballet, maar in de loop van de jaren kwamen daar moderne dans, jazz en flamenco bij. Zeer bevlogen en honderd procent autodidact is onze nieuwe choreograaf.

Samen met plezier iets bereiken is wat voor haar telt, of zoals Joanne zelf zegt: “Don’t try to be perfect, just have fun!”